Börja med att googla ord som ”Trafikskola Stockholm” eller ”Ta körkort Stockholm” för att få fram information.

Bor du i Stockholm och behöver ta körkort finns det ett hav med olika trafikskolor, men det går att urskilja de mer seriösa trafikskolorna mot de som inte är det. Fortsätt läsa så ska vi ska hjälpa dig i denna guide att hitta rätt trafikskola och kurser som finns tillgängliga.

Kurser

När du googlat trafikskola Stockholm klickar du in för att kolla priser och kurserna som passar dig bäst. Läs igenom omdömen och referenser för att jämföra och få tips om kurser, men vad som passar dig beror bl.a. På hur mycket du övningskört innan. Trafikskolan hjälper dig att skräddarsy ditt behov efter hur mycket tid du vill ha, men visar sig professionella för att du ska ha de bästa förutsättningarna att ta ditt körkort. Det finns även intensivkurser. Med olika paket, där du tar en testlektion så körskollärarna kan utefter det ta fram ett förslag på vilket förslag som är bäst för dig.

Olika Körkort

Det finns olika typer av körkort, det allra vanligaste är B körkort för bil. Det finns även möjlighet att övningsköra för att ta körkortet till Motorcykel. Du har tre olika behörigheter. A1-Lättmotorcykel, A2-Begränsad MC och sist A som är Tung motorcykel. Googla ta ”trafikskola Stockholm” eller ”MC-utbildning Stockholm” och få en inblick i vad som kan passa just dig.

Riskutbildning

Oavsett om du väljer att ta för körkort behöver du genomgå riskutbildning Stockholm. Din trafikskola hjälper dig att klara båda två och de är giltiga i fem år efter du tagit dem. Båda dessa rapporteras till transportstyrelsen och du har efter det möjlighet att ta ditt körkort. Vardera utbildning tar ca 4-5 timmar att genomföra. Mer information om allting finner du på hemsidan trafikskola Stockholm.