Vad är en elscooter bra för?

Att köpa en elscooter är en mycket trevlig investering då man lättare kan ta sig fram och tillbaka på kortare tid. Perfekt till pendling och slippa överfulla stadsbussar på morgonen. Köper man en Xiaomi 365 så är dessa väldigt lätta att reparera. Just Xiaomi har massor med reservdelar elscooter och är relativt lätta att byta ut delar på. Även laga punktering elscooter går riktigt snabbt och lätt. En elscooter har rätt okej räckvidd på cirka 3 mil. Självklart är det en teoretisk räckvidd när det är plant underlag utan motvind och en smal tonåring kör. Under omvända förhållanden där det är mycket backar, motvind och man väger strax över 100kg så får man räkna med ungefär halva räckvidden.
Har man mindre än en mil till jobbet så är detta ett optimalt färdsätt om det är jämna vägar. Man får undvika vägar som är ojämna och hålig då dessa elscootrar inte alltid fungerar optimalt på dessa vägar.
Lagen säger att topphastigheten får max vara 20 km/h och motoreffekten på max 250W för att man ska kunna nyttja dessa utan speciella tillstånd.
Överskrider en elscooter detta så räknas den som moped och lämpliga tillstånd och föreskrifter gäller.