Varför ska man undvika MAC?

Tjenare! Idag tänkte vi ge lite exempel på skillnaden mellan mac och pc, och vad det innebär för dig som slutanvändare! kanske har du funderat på att skaffa en mac eftersom du sett andra använda det? Det här inlägget handlar egentligen bara varför mac inte är att rekommendera, men vi ska försöka vara opartiska.

Innehållsmässigt är Mac & Pc i princip samma sak; de är uppbyggda av samma komponenter (cpu från intel osv). Den största skillnaden ligger i balansen. Apple har som ett premiummärke sänkt kapaciteten något i sina datorer för att istället erbjuda premiumkomponenter utan flaskhalsar.

När du köper en PC i handeln kan du ofta se att det finns lockbeten i form av innehållet. Ibland kanske datorn har ett vasst grafikkort eller extra ram, vilket får det att se attraktivt ut, men faktum är att sådana datorer ofta är instabila och illa lämpade för arbete. Köper man en sådan dator är det inte helt ovanligt att man gång på gång behöver anlita It-support när sakerna strular. Med en Mac slipper man oftast problem med hårdvara och mjukvara, problemet ligger snarare i att: vem förstår sig på det där krångliga operativsystemet? Visst, det finns datahjälp att få, men är det inte bättre att skaffa en ordentlig workstation med ECCminnen och hela baletten så man får en fungerande dator? Man behöver säkert hjälp med annat, som ett välfungerande trådlöst nätverk hemma men det kan man ju köpa om man bara har en dator man kan lita på