Därför ska du med torrt eller lockigt hår testa Olaplex

De med torrt eller lockigt hår brukar kunna uppleva med frizz och att deras hår är känsligare för friktion och väder. Ett lockigt hår är av naturen lite torrare än ett rakt och behöver ofta lite mer kärlek. Därför är det en god idé att lägga lite mer krut på hårvårdsrutinen men också välja rätt produkter och hjälpmedel för att hålla håret friskt och fint. Bland de med lockigt och/eller torrt hår är Olaplex ett jättepopulärt märke. Kanske känner du redan till det? Om inte vill vi berätta mer!

Olaplex är ett veganskt, icke djurtestat och glutenfritt märke som kom för några år sedan. Mest kända är de för sin hemmabehandling, Olaplex No.3 Hair Perfector, som också var deras första produkt för hemmabruk. Det unika med Olaplex är att det går in i håret och lagar skadade svavelbindningar och på så vis stärker håret. Super för dig med naturligt ömtåligt hår eller om du gjort många kemiska behandlingar eller stylat mycket med värme.


Upplever du att ditt hår känns torrt och har mycket kluvna hårtoppar rekommenderar många frisörer Olaplex No.4 Bond Mainenance Shampoo. Detta är både milt och återfuktande, samtidigt som det också sammanlänkar brutna svavelbindningar i håret. Komplettera gärna med balsam från Olaplex och se hur ditt hår kommer att stärkas!

Använd olja

När man tar hand om torra och lockiga hår är det vettigt att försöka få till en vettig balans av fukt och proteintillförsel. Om håret får för mycket av det ena eller det andra kan du uppleva att håret känns matt och livlöst – och det är ju jättetråkigt! Något som nästan alla hår däremot behöver, det är faktiskt en mysig hårolja. Många av dessa låser inne fukt, ger glans men agerar även värmeskydd. Win-win liksom! Det finns massor av olika oljor och för många olika hår. Har du torrt eller lockigt kan du testa Olaplex No.7 Bonding Oil, som snabbt blivit populär tack vare sin fina effekt!

Så sammanfattningsvis: välj återfuktande och reparerande produkter när du tar hand om ett lockigt eller torr hår. Se till att få en bra balans mellan fukt och protein, det gör ditt hår friskt och fint. Är du osäker hjälper din frisör dig med största sannolikhet gärna att kika på vilken typ av hår du har och vad det behöver. Olaplex brukar passa jättebra för torra, skadade eller lockiga hår som behöver mer kärlek. Har du testat?