Fördelar med att bli en makeupartist

Har du länge funderat på ett karriärs-byte?

Att arbeta med smink är både flexibelt och roligt, det finns många olika vägar att gå och man behöver aldrig stanna till och växa fast.
En bra grund till att börja arbeta inom branschen är att gå en makeupartist utbildning där man lär sig grundläggande tekniker och får en stor fördel framför andra som är självlärda.

Billigt smink
Som makeupartist så kan man få unika rabatter och erbjudanden, i vissa fall även helt gratis produkter. Som makeupartist så måste man tillhandahålla sig med sitt eget smink och det kan definitivt bli väldigt dyrt om man inte tar kontakt med tillverkare som erbjuder rabatter. Har man gått en makeup utbildning och har slutbetyg därifrån så kan man få rabatter som inga andra kan få.
Rabatterna innebär att du gör mer vinst i dina uppdrag men även din personliga användning gynnas av detta.

Lämnar intryck efter sig
Det är sant att du kommer att bli kritiserad negativt ibland och vissa personer kommer att motsätta sig emot något du har gjort eftersom det inte passar deras personliga smak.
Den balansgången är inte lätt att försöka anpassa sin sminkning så alla blir nöjda. Den bästa delen av arbetet som makeupartist är att se någons glada uttryck när den får se din färdiga sminkning för första gången. Det spelar ingen roll vilken specialitet du har eller hur pass känd din kund är eller vilket mål din sminkning ska uppnå, att se någon nöjd och glad gör allt värt det.

Så varför ska du gå en utbildning makeupartist?
Att ha detta yrket kräver en rejäl dos med engagemang som definitivt lönar sig i slutet, du får träffa många nya människor och får nya erfarenheter samtidigt som du påverkar världen runtom dig.
Allt börjar med en vilja och nyfikenhet sen kommer resten av sig självt.